Удружење наставника енглеског језика (ЕЛТА) објавило је почетком марта конкурс за све ученике основних и средњих школа на територији Србије. Тема је била „Насиље у школама-НЕ у мојој школи“, а ученици су могли да направе постер, презентацију (до двадесет слајдова) или видео снимак (у трајању до два минута).

Предметном наставнику, професорки енглеског језика Милици Бошковић радове је предало седам ученика. Сви су туристички техничари, ученици одељења I-4 и II-5 Техничке школе у Ивањици. Пријављивање радова трајало је до 31.марта, а потом је комисија Удружења ЕЛТА од 1-10.априла одабрала најбоље радове од свих који су пристигли на конкурс. Учествовало је 350 ученика из целе Србије, а стигло је 78 радова.

У финалу се нашло 29 радова, а међу њима је и постер ученица II-5 – Саре и Софије Танкосић, Ане Зечевић и Милијане Јаковљевић. У финалу се нашло само осам средњих школа из целе Србије, а само још једна Техничка школа (из Новог Сада), што резултат ових ученица чини још запаженијим.

Од 12-23.априла на фејсбук профилу удружења ЕЛТА приказани су сви радови који су у финалу јер ће се путем гласања одредити победници тј.радови који ће заузети прва три места и освојити главне награде. Свако ко жели може да гласа само једном тј.за само један рад.

Верујемо да ће велики број суграђана желети да подржи представнице Ивањице на овом такмичењу и надамо се новим успесима ученика Техничке школе.