Ученици Техничке школе учествовали су у акцији обележавања Међународног дана матерњег језика – 21. фебруара. На предлог Друштва школских библиотекара Србије, професори-школски библиотекари Славомир Радовановић и Милица Бошковић и професор српског језика и књижевности Јелена Богдановић придружили су се акцији „Читај гласно“ и са ученицима различитих образовних профила одељења I-1, I-4, III-3, III-5 и IV-4 организовали су читање наглас у Градској библиотеци „Светислав Вуловић“, у сарадњи са библиотекарима ове установе.

Ученици су са проф. Милицом Бошковић читали омиљене или изабране одломке из књига „Дервиш и смрт“, “Знакови поред пута“, “Шум времена“, “Трећи човек“, “Јужно од границе, западно од сунца“ и других. Ученица III-3 (техничар дизајна одеће) урадила је дизајн слогана “Читање=уживање!“, а фотографије догађаја урадили су ученици Техничке школе који су чланови фотографске секције са професором Немањом Мирковићем.

Циљ ове активности био је подстицање читања, неговање матерњег језика и повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом, а посебно са установама које се баве афирмисањем културе и уметности. Активност је трајала 45 минута, а почела је, симболично, у пет до дванаест. Сви учесници изразили су наду и жељу да ова активност постане традиционална и да се од следеће школске године реализује у новој школској библиотеци Техничке школе.