Удружење професора енглеског језика-ЕЛТА и ове године расписало је конкурс за ученике основних, средњих и приватних школа-ученици су могли да ураде постер, илустрацију, да направе видео снимак у трајању до два минута или да напишу песму. Тема овогодишњег конкурса била је – ПРИЈАТЕЉСТВО. Конкурс је трајао до 17. марта, а након тога трочлана стручна комисија Удружења изабрала је радове који су ушли у финале.

На конкурсу су учествовале 43 школе из којих је стигло 109 радова. Учествовало је 220 ученика и 50 наставника енглеског језика. Међу финалистима се и ове године нашао рад ученица IV4 Техничке школе у Ивањици. На предлог предметног наставника, проф. енглеског језика Милице Бошковић, Сара и Софија Танкосић, Мирјана Миленковић, Милијана Јаковљевић и Ана Зечевић урадиле су постер на задату тему комбинујући кључне речи, изреке и илустрације које су употпуниле текст о пријатељству и значају пријатељства. Њихов рад нашао се међу 27 финалиста, а осим тог успеха, још је значајније да се рад нашао у финалу, међу радовима ученика Математичке, Ужичке, Филолошке, Савремене, Нишке и других гимназија. Само још две средње стручне школе, осим Техничке, нашле су се у финалу, па је самим тим резултат значајнији за Техничку школу.

Од 25-31.3.2019. у току је гласање за победнике конкурса. Гласа се на сајту Удружења Елта по принципу-свако може дати само један глас за само један рад. Радови који буду имали највише гласова биће победници у две категорије-основне школе и средње школе. Надамо се да ће сви суграђани у што већем броју подржати ученице Техничке школе, као једине представнице Ивањице у финалу овог конкурса.