Лепо и корисно спојиле су компанија Матис која жели да улаже у образовање у родној Ивањици и Техничка школа која се максимално труди да подстакне што већи број деце да се у будућности баве дизајном и ентеријером намештаја.

Опрему за кабинет донирала је компанија Матис. Осим намештаја који стандардно улази у састав сваког школског кабинета, ученици дрвног смера су добили комплетан ентеријер који приближава реалну слику онога што се дешава у производњи. Директорка Мирјана Ненадић је у друштву Драгомира Лазовића, власника компаније Матис, свечано отворила кабинет и истакла да је важно за ову васпитно образовну установу да сарађује са поменутом компанијом.

Драгомир Лазовић поручује да свако ко носи Ивањицу у срцу мора тежити да учини неки хуман гест за добробит локалне заједнице, попут овог.

У компанији Матис у склопу праксе ученици могу да стичу знања која се не тичу наставног програма.

Kabinet Drvna struka 1
Kabinet Drvna struka 2
Kabinet Drvna struka 3
Kabinet Drvna struka 4
Kabinet Drvna struka 5

Гест Драгомира Лазовића могао би да послужи као пример и угоститељима да помогну у опремању кабинета за куварство, као и власницима ивањичких шивара да помогну унапређењу текстилне струке. Оваквим хуманим активностима би се побољшала стручна пракса ученика Техничке школе, што је од изузетног значаја, јер за доброг стручњака, осим знање које пружа наставни кадар, неопходна је и квалитетна пракса.