Од 12-14. децембра 2018. године у  Београду и Чачку одржана  је XV међународна конференција библиотекарског друштва Србије под називом „Иновације и трендови у библиотекарству“. Активности су 12. децембра реализоване у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду. Сви остали програми планирани за 13. и 14. децембар реализовани су у Чачку. Осим библиотекара из целе Србије, присутни су били и истакнути библиотечки радници из Немачке, Словеније, Америке, Шведске, са Кипра и из других земаља из целог света. Предавања по позиву одржали су Бреда Карун из Словеније и Тилман Телегер из Немачке, а остали радови и презентације били су подељени у четири сесије –Нове информације, нови медији, нови корисници; Трендови; Сусрети креативности и иновативности и Библиотеке и образовање.

            У току ова два дана уручене су и награде БДС-а лауреатима, обележен је Дан библиотекара (14.12.) и отворена изложба Библиотеке Моравичког округа, која је представљена у величанственој  новој згради Градске библиотеке „В. П. Дис“ у Чачку. Од укупно 62 библиотеке свих типова, колико их има у Моравичком округу, на изложби се представило 11 библиотека, а част да се нађе међу њима имала је и школска библиотека Техничке школе у Ивањици. Библиотекарство средњих школа целог округа представљале су само две библиотеке, а школско библиотекарство Општине Ивањица представљала је само школска библиотека Техничке школе. Ова чињеница  је још значајнија ако се има у виду да  ова библиотека самостално функционише тек три месеца, али захваљујући одличној сарадњи библиотекара  са Матичном службом Градске библиотеке у Чачку, укључена је у све активности и дешавања у свету библиотекарства.

Према речима директора Градске библиотеке у Чачку и председника БДС др Богдана Трифуновића, изложба ће бити постављена најпре у новом простору Градске библиотеке у Чачку (када она буде и званично отворена), а потом ће на одређено време бити постављана и у другим Градским библиотекама  у Округу. Циљ је да што већи број посетилаца и корисника библиотека буде упознат са радом  библиотека учесница, што је одлична прилика за представљање и промоцију школске библиотеке Техничке школе, а и саме Техничке школе и Општине Ивањица.