У Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“, 5.12.2019. године одржано је Саветовање под називом „21.век у школској библиотеци“.То је био и претконференцијски дан XVI међународне конференције Библиотекарског друштва Србије и прилика за школске библиотекаре  Моравичког округа да представе рад и резултате својих библиотека у форми кратких презентација.

Програм су отворили др Богдан Трифуновић,председник БДС и директор Градске библиотеке у Чачку, др Добрила Бегенишић, начелник матичног одељења Народне библиотеке Србије ,Слађана Парезановић ,начелник Школске управе Моравичког округа и Мирјана Пејовић Радовановић, члан УО Друштва школских библиотекара Србије.

У првом делу програма предавања су одржале Дубравка Илић (руководилац Матичне службе Градске библиотеке Чачак) и Романа Мухвич Шумандл (представник компаније ИЗУМ из Марибора). Директор Градске библиотеке у Чачку након тога је најавио друго, допуњено издање „Приручника за школске библиотекаре“.

Након тога, представљења је књига др Дејана Вукићевића (Народна библиотека Србије) „Non imprimatur или Цензура у библиотекарству и издаваштву“.Гости саветовања ,Мирјана Пејовић Радовановић и Ана Дуковић (ОШ „Душан Јерковић“, Ужице) представиле су искуства са Конгреса Међународног друштва школских библиотекара-Дубровник, 2019.

Други део програма , под називом „Прихвати изазов-буди школски библиотекар“, састојао се из кратких презентација школских библиотека Моравичког округа.Прилику да  представи рад школске библиотеке искористило је 10 основних и 5 средњих школа у Округу. Међу средњим школама нашла се и презентација школске библиотеке Техничке школе у Ивањици.Презентација се односила на прву годину самосталног функционисања, настанак и опремање библиотеке, промовисање читања, активности које су до сада реализоване, конкурсе и награде ученика,стручно усавршавање библиотекара, као и на представљање рада широј јавности.

Програм је завршен обиласком нове зграде Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Чачку.