У среду, 2.октобра 2019. године у Ивањици  је  одржана  Скупштина подружнице Моравичког округа Библиотекарског друштва Србије. Скупштини су присуствовали чланови подружнице, библиотекари  из Горњег Милановца, Гуче, Чачка и Ивањице. Скупштини је присуствовао и председник Друштва др Богдан Трифуновић јер је било речи , како о раду Друштва, тако и о раду подружнице.

По завршетку скупштине, библиотекари су обишли школску библиотеку Гимназије у Ивањици, а потом су посетили и школску библиотеку Техничке школе у Ивањици. Имали су прилику да се упознају са настанком, радом и активностима реализованим у школској библиотеци Техничке школе од оснивања тј. у протеклих годину дана.

Након обиласка библиотека, сви библиотекари присуствовали су отварању изложбе “Библиотеке Моравичког округа”  у галеријском простору Дома културе у Ивањици. Изложба је настала као пратећи програм  XV Међународне конференције Библиотекарског друштва Србије која је одржана у децембру 2018. године. Састоји се од тринаест плаката на којима се представило једанаест библиотека различитих типова из Моравичког округа, а међу њима је школска библиотека Техничке школе. Изложбу су отворили др Богдан Трифуновић , председник БДС и директор Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“, Марија Петковић , председник подружнице Моравичког округа БДС  и Емилија Перуничић,  директор Градске библиотеке „Светислав Вуловић“ у Ивањици. Изложба је већ приказана у Чачку и Горњем Милановцу, а после Ивањице, биће приказана у Гучи, да би потом била поново изложена у новом галеријском простору Градске библиотеке „В.П.Дис“ и била отворена за грађанство.

По отварању изложбе, библиотекари су обишли и Градску библиотеку „Светислав Вуловић“ у Ивањици и упознали се са простором, фондом, осталом грађом, а посебну пажњу привукли су легати познатих Ивањичана, као и архитектонска решења за цео простор библиотеке.

За школску библиотеку Техничке школе дан је био веома важан јер су само након годину дана  од како самостално ради  библиотеку посетили најстручнији и најуспешнији библиотекари Моравичког округа,као и председник Друштва па је то огроман подстицај за школске библиотекаре да наставе да развијају рад библиотеке и промовишу и шире идеју о библиотеци као средишту културног живота школе.