У склопу активности у вези са уређењем простора нове школске библиотеке у Техничкој школи у Ивањици, у четвртак, 4.10.2018., у школи је одржана радионица посвећена прављењу фигура од папира.

Циљ радионице био је да ученици заједно са својим предметним наставницима и школским библиотекарима учествују у уређењу школске библиотеке.

Учествовало је 30 ученика Техничке школе из одељења 1-2, 2-2, 3-5, 4-2 и 4-4 (образовни профили-техничар дизајна одеће и туристички техничар), као и предметни наставници стручних предмета за ове профиле – Ивица Богдановић, Милка Спасовић и Анђа Ђурђић-Василијевић. Учествовали су и школски библиотекари Јелена Богдановић и Милица Бошковић, која је и организатор ове активности.

Радионицу је водила Аурора Пивљаковић, мастер примењени уметник, која ради као наставник ликовног у више основних школа у Ивањици, а дипломирала је и магистрирала на одсеку за Примењену и ликовну уметност Филолошко уметничког факултета у Крагујевцу.

Она је упознала ученике са пореклом и техником израде оригами фигура, као и са занимљивостима и веровањима у вези са појединим фигурама. Учесници радионице  потом су пратећи упутства правили своје фигуре.

Радионица је трајала од 11 до 12 и 30, а имали смо прилику да научимо како се праве две најпознатије и најпопуларније оригами фигуре. Сви радови биће искоришћени за уређење ентеријера нове школске библиотеке.