ОНЛАЈН НЕДЕЉА

Онлајн недеља је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света. Кампања се организује сваке године у марту под покровитељством организације Телецентри Европе која представља мрежу телецентара.

Ове године Онлајн недеља одржава се од 14. до 20. марта у Техничкој школи у Ивањици.

Задатак ученика на нивоу школе је да у оквиру ове недеље, кроз одредјене активности, упознају различите групе учесника, корацима безбедног коришћења Интернета. Активности ученика су укључивале рад са  ученицима из дневног центра “Сунце” и “Отворена врата”, као и рад са ученицима  од нижих ка вишим разредима.

Учесницима локалне самоуправе, представницима савета родитеља и школског одбора ученици Техничке школе презентоваће своје активности.

Циљеви онлајн недеље су помогање ученицима  да:

  1. Развију знања и вештине за ефикасно претраживање Интернета
  2. Индетификују поуздане и прихватљиве садржаје на Интернету
  3. Развију стратегије тако да изадју на крај са нежељеним и неприкладним садржајима.
  4. Схвате колико је онлајн комуникација слична, али је различита од комуникације лицем у лице.
  5. Развију комуникацијске вештине пријатног и пристојног понашања на Интернету.
  6. Примене нетикецију (правила лепог, пристојног и прихватљивог понашања на Интернету).

 

У понедељак, наши драги гости, били су нам ученици из дневног центра “Сунце” и “Отворена врата”. Са том групом радили су ученици наше школе : Јована Нешовић, Маја Стефановић, Михаило Вукашиновић, Милица Караклајић, Катарина Оцокољић са ментором Драганом Богдановић.

DSCF4671
DSCF4669
DSCF4672

У уторак, наши драги гости, били су ученици 4. разреда Основне школе Милинко Кушић. Заједно са професором разредне наставе Олгицом Цветковић пратили су активности ученика наше школе : Анђела Жуњић, Бојана Каралић, Марија Спасојевић, Нађа Ђорђевић, Теодора Костић, Јована Ђурић, са ментором Милком Спасовић.

DSCF4719
DSCF4705
DSCF4728

У среду, наши драги гости, били су ученици 6. разреда Основне школе Милинко Кушић. Са том групом радили су ученици наше школе: Миланка Васовић, Јована Парезановић, Сара Танасковић, Кристина Перуничић, са ментором Љубицом Луковић.

DSCF4907
DSCF4831
DSCF4922

У четвртак, наши драги гости, били су ученици 1. године Техничке школе. Са том групом радили су : Мирјана Миленковић, Стефан Милосављевић, Кристина Јеротијевић, са менторима Мирјаном Ненадић и Новицом Петровић.
Испред полицијске Управе у Чачку представник је био инспектор за безбедност деце на интеренту Марко Милошевић. Испред школске управе у Чачку деци се обратио саветник за Школско развојно планирање Рада Каранац, која је активно укључена у превенцију деце, ученика од насиља,  злостављања и занемаривања.

DSCF5016
DSCF5027
Gosti

У петак, наши драги гости били су, представници локалне самоуправе, чланови школског одбора, чланови савета родитеља, родитељи , наставници наше школе и школски педагог. Овој групи своје активности презентовали су: Анђела Парезановић, Миле Милошевић и Анђела Рајковић са ментором Милоратком Симеуновић.

DSCF5104
DSCF5120
DSCF5124