Онлајн недеља је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света. Кампања се организује сваке године у марту под покровитељством организације Телецентри Европе која представља мрежу телецентара.
Ове године Онлајн недеља други пут је реализована у Техничкој школи на тему: “Моје будуће занимање је…”.
Ученици наше школе су кроз одређене активности упознали различите групе учесника са темом “Моје будуће занимање је…”. Активности ученика су укључивале рад са ученицима завршних разреда основних школа, као и рад са ученицима завршних разреда средње школе.
Велики допринос својим присуством дали су представници испред Машинско-грађевинског факултета из Краљева и Економског факултета из Крагујевца.
Осим што су подржали нашу акцију они су својим предавањем упознали ученике са смеровима и начином студирања на факултету.

Циљеви онлајн недеље били су помогање ученицима да:
1. Тестирају своје ИКТ вештине у програму Е-виртуоз
2. Направе свој ЦВ и мотивационо писмо у програму Wоrd
3. Схвате разлику између доброг и лошег интервјуа
4. Изаберу свој прави пут приликом наставка даљег школовања
5. Упознају са начином студирања и смеровима на појединим факултетима

У понедељак, наши драги гости, били су нам ученици из основних школа “Милинко Кушић”, “Кирило Савић”и “Вучић Величковић”. Са том групом радили су ученици наше школе: Буројевић Ненад, Симеуновић Игор, Јелић Тијана, Луковић Јована, Марић Жељко и Стефан Милосављевић, Јованчић Лазар, Ракоњац Стефан, Николић Радош, Јовановић Вељко, Богдновић Невена, Главинић Јанко, Ђокић Стефан, Ресимић Никола, Ранђић Драгољуб, Милинковић Миломир, Пејовић Давид са са менторима Драганом и Јеленом Богдановић, Анђом Ђурђић-Василијевић и Милком Спасовић.

DSCF5152
DSCF5204
DSCF5210
DSCF5216
DSCF5231

У уторак, наши драги гости, били су ученици 4. разреда Техничке школе. Са том групом радили су: Драмићанин Михаило, Милосављевић Стефан, Марић Жељко, Миодраг Милошевић, Јована Парезановић, Сара Танасковић, Михаило Вукашиновић, Раковић Павле, Игор Шулубурић, Ресимић Никола, Ранђић Драгољуб, Милинковић Миломир и Пејовић Давид са менторима Мирјаном Ненадић, Новицом Петровић, Драганом Богдановић и Милоратком Симеуновић.

DSCF5253
DSCF5257
DSCF5267
DSCF5279
DSCF5287
DSCF5381

У четвртак, наши драги гости били су, ученици 4. разреда Техничке школе.
Испред Машинско-грађевинског факултета у Краљеву представници су били асистенти Марина Бошковић и Саша Маринковић и студенти Бранка Видојевић и Младомир Оцокољић.

DSCF5382
DSCF5386
DSCF5394
DSCF5397
DSCF5398

У петак, наши драги гости били су, ученици 4. године Техничке школе.
Испред Економског факултета у Крагујевцу представници су били доценти Биљана Јовковић и Владимир Станчић.

DSCF5419
DSCF5417
DSCF5415
DSCF5413
DSCF5409

За потребе Онлајн недеље креиран је посебан сајт http://onlajnnedelja.weebly.com