Међународни дан матерњег језика (21.фебруар) редовно прослављају земље чланице УНЕСКО-а како би промовисале језичку и културну разноликост,као и вишејезичност.

Друштво школских библиотекара Србије покренуло је акцију „Читај гласно!“, како би се овај дан обележио активностима којима се подстиче и промовише читање у свим школским библиотекама чланицама. Ове године, будући да је зимски распуст продужен, предложено је да се ова акција спроведе седам дана касније, тј. 28.2. када  Народна библиотека Србије обележава свој дан (годишњицу постојања), а који је проглашен и за Национални дан књиге. Прошле године ученици и професори Техничке школе прикључили су се овој акцији и Међународни дан матерњег језика обележили су у  сарадњи са колегама у Градској библиотеци „С.Вуловић“ у Ивањици.

20190228_115018_resized
20190228_115005_resized
20190228_141835_resized

     Ове године акција је први пут реализована у школској библиотеци Техничке школе. Учествовали су ученици одељења I-4 (економски техничар) и II-2 (техничар дизајна одеће), са циљем да се кроз ову активност упознају не само са важним датумима, већ и са радом библиотеке и могућностима које нови простор пружа за различите активности,у којима би и они могли активно да учествују или их осмишљавају у току свог школовања  у Техничкој школи.