Међународно удружење школских библиотека почело је обележавање Дана школских библиотека 1999. године, а од 2008. октобар се обележава као Месец школских библиотека, па свака школа има могућност да одабере време и начин реализовања активности везаних за обележавање овог датума.

        Будући да је ове године Међународно удружење школских библиотека (International Association of School Librarianship) за обележавање предложило слоган „Finding Your Way to Good Health and Well-being“ ( у складу са околностима проузрокованим пандемијом ), овогодишња радионица реализована 26.10.2020. у школској библиотеци Техничке школе била је посвећена креативном бојењу као начину опуштања, вежбања стрпљења и стварања неке веселије и шареније реалности (у чему нам такође помажу и књиге). У претходне две радионице реализоване истим поводом ученици су дизајнирали и илустровали корице омиљених књига, а прошле године правили смо обележиваче за књиге. Ове године одлучили смо да се бавимо креативним бојењем које је било главни сегмент радионице, као одговор на тему слогана. На почетку активности школски библиотекар упознао је присутне са радом и активностима школске библиотеке Техничке школе кроз презентацију која је прошле године представљена и на Саветовању „Прихвати изазов – буди школски библиотекар“ које је одржано у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ у Чачку, а претходило је XVI међународној конференцији Библиотекарског друштва Србије.

      Ученици  првог, другог и трећег разреда образовних профила техничар дизајна одеће и  модни кројач потом су учествовали  у самој радионици и на свој начин бојили лого школске библиотеке. Учествовало је 12 ученика, међу њима и ученици који наставу прате по ИОП-у и њихови радови изложени су на пратећем паноу у школској библиотеци. Учествовали су и ученици првог и другог разреда образовног профила техничар за обликовање намештаја и ентеријера. У току радионице, ученици су имали прилику да сазнају и разне занимљивости о библиотекама широм света, а атмосферу је употпунила поезија великих песника у извођењу наших најбољих глумаца коју су ученици слушали у току рада. Учествовало је укупно 25 ученика, као и 5 наставника. Ученицима су помагали наставници српског и стручних предмета текстилне струке, будући да се бојењем баве и у оквиру програма стручних предмета. По завршетку активности, неколико ученика првог разреда учланило се у школску библиотеку.