Друштво школских библиотекара Србије расписало је по други пут  фото-конкурс „Разгледница из школске библиотеке“. Конкурс је трајао до 24.3.2019. године, а задатак је био да се пошаљу  фотографије које илуструју активности у библиотеци, којима се подстичу или промовишу књиге, читање и рад школских библиотека уопште. На конкурс је приспело 130 фотографија, а прегледала их је и вредновала комисија у саставу:

  1. Михаило Симовић-председник жирија
  • наставник у школи Примењених уметности из Шапца
  • дизајнер и фотограф
  • добитник међународне награде за фотографију у оквиру светског такмичења у области фотографије ХИПА
  1. Бранислава Туцаков-наставник ликовног у ОШ „Васа Стајић“ из Новог Сада
  2. Нада Љепојевић-библиотекар у ОШ „Братство и јединство“ из Сомбора.

Радови ученика награђени су у три категорије:

  • ученици од 1-4.разреда основне школе
  • ученици од 5-8.разреда основне школе
  • ученици средњих школа.

Fotografija takmicenje
Biblioteka Tehnicka skola Ivanjica
Tehnicka skola_Ivanjica takmicenje

У категорији ученика средњих школа 3. место заузеле су фотографије ученица Техничке школе у Ивањици, Христине Бојовић и Јелене Пецић (обе из одељења II/4-економски техничар), а међу похваљеним радовима нашла се и фотографија ученика Техничке школе Милоша Мојовића  (II/1-машински техничар за компјутерско конструисање). Ученици су чланови фотографске секције која од почетка активно учествује у раду школске библиотеке. Они су једини награђени ученици, не само из Ивањице већ и из целог Моравичког округа, што је изузетан резултат за школску библиотеку, фотографску секцију и Техничку школу, уопште.

Додела награда и диплома награђеним ученицима одржаће се током свечаног дела Скупштине Друштва школских библиотекара Србије, 18.4.2019. године, у ОШ „Јован Дучић“ (Милентија Поповића 16., Нови Београд). Изложба радова награђених и похваљених ученика биће представљена у паузи Скупштине ДШБС.

Ученици Техничке школе постигли су сјајан разултат  и  на најбољи могући начин представљали своју школу, Општину Ивањица и школско библиотекарство Моравичког округа. Верујемо да ће овакви резултати бити подстицај и другим ученицима да се што активније укључе у рад и све активности школске библиотеке, као и у различите ваннаставне активности у Техничкој школи.