У четвртак 29.10.2020.године  у Техничкој школи Ивањица у оквиру обележавања Европске недеље програмирања реализоване су активности:

  • Приказ презентације „Програмски језик С“
  • Тестирање знања ученика (квиз у виду презентације) –питања о основама програма С
  • Израда првих програма у С ( ученицима су подељени наставни листићи)
  • Приказ сајта:  https://repl.it/
  • Пано утисака на онлајн табли  LinoIt

http://linoit.com/users/DraganaB/canvases/Code%20week%202020

Сви материјали налазе се на следећем сајту:

http://linoit.com/users/DraganaB/canvases/Code%20week%202020

У оквиру LinoIt паноа налазе се презентације, наставни листићи, квиз и додатни материјали.

„Европска недеља програмирања“ подржава промоцију програмирања, дигиталне писмености и унапређења основних информатичких знања и вештина свих ученика.

Од 2013. Године, када је „Европска недеља програмирања“ покренула, ова манифестација присутна је преко 500 земaља света.

Реализацију овогодишње „Европске недеље програмирања“ подржава Министарствo трговине, туризма и телекомуникација.

Наставници су са ученицима обрадили основе програмског језика  С-a и на тај начин су ученици направили своје прве кораке као дигитални аутори и тако дали свој допринос Европској недељи програмирања.

Како је наша школа са више подручја рада и образовних профила, а само образовни профил машински техничар за компјутерско конструисање има предмет Рачунари и програмирање (трећа година) , наставници су сматрали да ће ученицима друге године, ова активност бити одлична увертира за учење програмирања наредне школске године.

Европска недеља програмирања у нашој школи

Европска недеља програмирања по трећи пут се одржала у Техничкој школи у Ивањици, под слоганом „Упознај програмски језик С“.

Активности наставника су укључивале рад са ученицима одељења II(образновни профил:  машински техничар за компјутерско конструисање) наше школе.

Циљеви европске недеље програмирања били су да помогну ученицима да:

1.         Упознају основе програмског језика С

2.         Науче да користе С

3.         Тестирају своје знање из основа C-а

Ученици одељења  II1 (прва група) присуствовала је активностима у школи у оквиру недеље програмирања, док је друга група активности радила онлајн, односно упутства су била дата ученицима у оквиру Google учионице предметног наставника Драгане Богдановић.

Активности у оквиру недеље програмирања одржане су у складу са епидемиолошким препорукама  због ситуације која је настала услед вируса COVID-19.